søndag 27. februar 2011

Amigurumi?

Amigurumi? Dette merkelige ordet dukket plutselig opp på flere blogger og nettsteder. Jeg undret meg stort over hva det kunne bety? Selvfølgelig googlet jeg det:)

(Sitat fra : http://www.hekleoppskrift.com/amigurumi: )
Amigurumi stammer fra Japan, og er kunsten å strikke eller hekle små stoppede dyr eller ting med menneskelige trekk.
Ordet er satt sammen av de japanske ordene «ami», som betyr strikket eller heklet, og «nuigurumi», som betyr stoppet dukke.
Amigurumi er typisk dyr som katter, kaniner og bjørner, eller ting. Disse menneskeliggjøres ofte ved å gi det et ansikt.
Det viktigste elementet i amigurumi er søtheten. Alt bør være så søtt som mulig!
For å oppnå dette leker man med proporsjoner, og gir for eksempel dyr forstørrede hoder og forminskede lemmer. Øyne og nese står også ofte på linje.

Når jeg googlet bilder av Amigurumi ble jeg nesten litt paff, ufattelig kult hvor mye som er blitt "heklet". Utrolig imponert. Jeg ble sittende leeenge å bare bla...

Med denne nye kunnskapen ble jeg inspirert til å prøve meg på denne nye japanske trenden. Jeg fant en veldig søt gratis oppskrift på : http://jarbo.se/. Ellers er det mange bloggere som er generøse å deler sine oppskrifter. Noen  blogger du kan besøke er  http://amigurumi.blogg.no/, http://badmonkey-blogg.blogspot.com/, http://kapteinbiff.blogspot.com/.

Jeg skal legge ut bilde av mitt lille amigurumi prosjekt når det er ferdig. Jeg holder på med den siste lille grisen;)

Ha en deilig søndag alle sammen:)

2 kommentarer:

  1. Oioioiii! Så masse fint du har lagt ut den siste tiden!! Du er flink, og jeg er sikker på at du klarer amigurumi like bra! Du har jo allerede begynt, med ranglene:)

    SvarSlett
  2. Tusen takk for den veldig hyggelige kommentaren kjære Vero. Jeg er jo veldig nybegynner både med hekling og blogging- men får lære litt underveis;) Ha en deilig uke!!!

    SvarSlett