mandag 28. februar 2011

Ninen og Piggi på ballongferd

Litt grisekos




Forran og bak

Ja da var "Ninen og Piggi på ballongferd" prosjektet ferdig. Resultatet ble så som så. Jeg er litt usikker på om jeg har gjort noe feil, men syns selve ballongen ble noe liten?
Ellers er jeg ikke fornøyd med øynene til Ninen og Piggi. Jeg tror jeg må lete litt rundt her på nett etter noen øyne tips. Vis noen har noen tips blir jeg kjempe glad om du deler???
Uansett tror jeg nok dette blir ett hyggelig innslag på barnerommet:)

Så til info om prosjektet så DU også kan lage det om du får lyst.
Jeg har brukt "Gjestal bomull sport" garn på alt utenom selve ballongen - der brukte jeg ett ullgarn jeg hadde liggende- litt tykkere..



søndag 27. februar 2011

Amigurumi?

Amigurumi? Dette merkelige ordet dukket plutselig opp på flere blogger og nettsteder. Jeg undret meg stort over hva det kunne bety? Selvfølgelig googlet jeg det:)

(Sitat fra : http://www.hekleoppskrift.com/amigurumi: )
Amigurumi stammer fra Japan, og er kunsten å strikke eller hekle små stoppede dyr eller ting med menneskelige trekk.
Ordet er satt sammen av de japanske ordene «ami», som betyr strikket eller heklet, og «nuigurumi», som betyr stoppet dukke.
Amigurumi er typisk dyr som katter, kaniner og bjørner, eller ting. Disse menneskeliggjøres ofte ved å gi det et ansikt.
Det viktigste elementet i amigurumi er søtheten. Alt bør være så søtt som mulig!
For å oppnå dette leker man med proporsjoner, og gir for eksempel dyr forstørrede hoder og forminskede lemmer. Øyne og nese står også ofte på linje.

Når jeg googlet bilder av Amigurumi ble jeg nesten litt paff, ufattelig kult hvor mye som er blitt "heklet". Utrolig imponert. Jeg ble sittende leeenge å bare bla...

Med denne nye kunnskapen ble jeg inspirert til å prøve meg på denne nye japanske trenden. Jeg fant en veldig søt gratis oppskrift på : http://jarbo.se/. Ellers er det mange bloggere som er generøse å deler sine oppskrifter. Noen  blogger du kan besøke er  http://amigurumi.blogg.no/, http://badmonkey-blogg.blogspot.com/, http://kapteinbiff.blogspot.com/.

Jeg skal legge ut bilde av mitt lille amigurumi prosjekt når det er ferdig. Jeg holder på med den siste lille grisen;)

Ha en deilig søndag alle sammen:)

lørdag 26. februar 2011

Litt av paradis inn i stua

 Hjemme, der jeg kommer fra har vi de nydligste strendene. Jeg føler jeg er i paradis når jeg går tur der uansett årstid. Tidligere i sensommer/ høst fant jeg en flott drivved planke når vi var ute å gikk tur. Min kjære måtte drasse på den helt tilbake til bilen, men angret ikke når han så resultarte:)
 Jeg kjøpte hylleknekter på IKEA og malte dem i samme farge som veggen, og vips så hadde vi en unik ny hylle:)
Det gjenstår litt finpuss på "pyntefronten" men det får komme etterhvert. Vi er veldig godt fornøyde med hyllen.

torsdag 24. februar 2011

Gleder meg til vår

Denne lille søte blomster ranglen fant jeg på denne bloggen:
http://heklestrikkemani.blogspot.com/2011/02/blomsterrangle-med-oppskrift.html
Jeg blir så glad når jeg finner sånne rause bloggere som deler oppskriftene sine. Så tusen takk til dere alle gjør dette:)
Det gikk greit å hekle, litt uvant med så små ting, så jeg knotet litt, men man finner ut av det etter litt øvelse. Jeg fylte den med vatt og bjeller fra Panduro, og festen en liten sløyfe på. Syns den ble litt søt og vårlig.
SALTE å jeg gleder meg til våren.

My first...

 Mitt aller første hekleprosjekt var dette teppet. Jeg var sykt kvalm de første 4 mnd av svangerskapet og ble liggende hjemme. Min kjære kom hjem med en pose garn, heklenål og Lanett baby 0914 0-4 år ( han hadde fått ett tips av ei venninne) . Jeg lærte meg å hekle ved hjelp av boka : Hekling abc for hekleentusiaster. Boken kan anbefales. Teppet ble ok, jeg gjorde litt feil på pyntekanten, men orket ikke gjøre det om igjen.
 Videre heklet jeg resten av oppskriftene jeg fant i lanett baby 0914. Her er det avbildet de søte små sokkene. De var enkle å få til, og gikk radig unna i forhold til teppet. Hehe..

 Så prøvde jeg meg på denne jakken. Jeg er ikke helt fornøyd med denne. Jeg brukte en litt feil heklenål og mistenker at det derfor ble litt for vide armer....?
Men oppskriften og jakken er søt og kan anbefales - men jeg syns den var litt vanskelig sånn helt i starten. Men hallo når jeg klarte det  - kan du og!!!! :)
Til alle disse hekleriene har jeg brukt lanett sitt garn med 100% merinoull.

søndag 20. februar 2011

Gammelt nytt - baby rangle


Jeg ble så inspirert av ranglene som Rebekka Bjarnoll  har lagt ut på bloggen sin  ( http://www.bekkisheklerier.com/2010/12/enda-en-rangleoppskrift.html.) at jeg for ut på sparkjøp å kjøpte en hel pose med garn ( Gjestal bomull sport og Gjestal baby bomull ). . Jeg kjøpte vatt og "bjelle" på panduro. Jeg liker den litt sånn nostalgiske romantiske stilen og har derfor forsøkt å gjenskape den typiske baby raglen som jeg husker fra "barnetv" osv.  Egentlig veldig fornøyd:)

torsdag 17. februar 2011

Home made light...

Bare surr lampe
Denne lampen laget jeg for ett års tid siden. Jeg fant "oppskriften" på nettsiden http://www.pickles.no/. Lampen kalles "Bare surr lampe". Det var litt gris å lage den, men var ikke noe avansert i det hele tatt. Det er noe alle får til.  Oppskriften: http://www.pickles.no/bare-surr-lampe/. Vi har montert en dimmer på lampen og på kvelden blir det utrolig fint stemningsfult lys. Det ser nesten ut som om vi har en slags tapet på veggen bak. Dette er ett enkelt prosjekt som virkelig kan anbefales. Jeg har laget en i en søt rosa/ lilla farge som jeg gleder megt til å henge opp på Jomine sitt framtidige rom.

Jeg har veldig lyst på en enda større lampe og har derfor jaktet på enda større ballonger. Nå har jeg funnet ut at på http://www.coolstuff.no/ selger de noen gigantiske ballonger. Jeg gleder meg til våren, og babyen er ute da skal jeg nemlig prøve å lage en ny gigantisk bare surr lampe:) Tørr dere joine meg?

onsdag 16. februar 2011

Pen liten dame?

Denne søte kjolen m hatt  har jeg heklet etter en  oppskrift som ligger gratis på http://www.garnstudio.com/. ( http://www.garnstudio.com/lang/no/visoppskrift.php?d_nr=b14&d_id=4&lang=no)
Dette er en utrolig fin side. Jeg skulle ønske jeg kunne strikke for det ligger så utrolig mange nydelige strikkeoppskrifter her.

Jeg ble rimelig fornøyd med kjolen, droppet blomster- pynten. Jeg liker ikke for mye dill. Hatten er utrolig enkel og fort å hekle. Jeg holder på med den 3. nå, hehe..

Sparkebukse til Jomine

Jeg har tatt utgangspunkt i en oppskrift jeg fant i Sandens Lanett 0514. side 21. Men forandret litt på den. Den er i str. 0-3 mnd. Det som er dumt er jo at jeg ikke noterte meg endringen underveis. Mon tro om jeg må lage en til?

Helt grønn..

Hei alle sammen,
Jeg føler meg litt som en dino her på nett og vet svært lite om blogging utover det å være "leser". Nå har jeg altså opprettet min egen blogg. Vi får se hvordan det går, men jeg håper å lære noe om denne blogg verden. I forhold til innhold, er tanken å dele mine såkalte skaperverk med dere.
Jeg er gravid for tiden og i rimelig dårlig form. Dette har resultert i mye dau tid og dermed har jeg utforsket hekling. Og i denne prosessen har jeg strevd mye med å finne fine hekleoppskrifter. Når jeg googlet fant jeg flere blogger med gratis oppskrifter og vips så jeg nytten av blogging.

Jeg har ett medfødt skapebehov. Med jevne mellomrom må jeg bare få utløp for kreativiteten som bobler frem. Det er dette jeg har tenkt å dele med dere fremover.
Det er vanskelig å beskrive bloggen ytterligere fordi det er så mangfoldig, men jeg tenkte jeg skulle begynne med noen av skaperverkene jeg har her hjemme:) Først må jeg rett og slett finne ut hvordan jeg lager innlegg med bilder.

Kom gjerne med innspill og tilbakemeldinger - tips og råd, Gud vett jeg trenger det, hehe.
So long..